Waqar

chilijskie pisco destylowane z winogron muszkatowych, które rosną na ponad stuletniej parceli w Tulahuén. Firma działa już od pięciu pokoleń, założycielem był Rafael Camposano i wciąż należy do rodziny Camposano. Wszystko jest robione ręcznie, nie ma żadnej automatyki, a destylacja odbywa się w małych kotłach. Porastające górskie zbocza winogrona są niezwykle aromatyczne, słodkie, kwiatowe, a do zestawiania trunku wykorzystywana jest woda z andyjskich strumieni. Firma dopiero w 2011 roku zaistniała szerzej niż tylko regionalnie, dziś pisco Waqar eksportowane jest do wielu krajów, można je także znaleźć w Polsce. Ma bardzo lekki, kwiatowy aromat. W ustach słodkie niczym woda różana. Moc – 40%.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.