5 października odbyła się degustacja produktów z portfolio firmy Pravda S.A., którą prowadziła Danuta Jankowska, główny technolog. Pravda powstaje w Bielsku-Białej, korzystając m.in. ze znakomitego ujęcia wody z potoku w Wapienicy, woda jest miękka o słodkawym smaku. Są to wódki z certyfikatami koszerności Orthodox Union.
Ich sztandarowy produkt, Vodka Pravda to w 60% żyto, całe zboże jest z Polski. Filtrowana węglem aktywnym. Kolejną próbowaną wódką była Pravda Passover, certyfikowana na święto paschy, robiona z buraka cukrowego ciętego. Cała produkcja tej wódki odbywa się pod nadzorem rabina. Wódka Stanislav to zbożowa wódka mieszana, w której żyto stanowi 90%, co sprawia, że jest ostrzejsza, bardziej wyrazista niż Pravda. Czwartą próbowaną wódka była Pravda Espresso, z dodatkiem ekstraktów kawy arabica i robusta, najlepiej sprzedawana ze smakowych wódek w tej serii, w której są też m.in.: Pravda Coconut, Caramel, Raspberry, Cherry, Pineapple, Peach, Citron czy Orange. W planach są nowe smaki. Po wódkach do spróbowania był gin Ashmont London Dry, własna receptura wprowadzona w 2022 roku. Bazą jest spirytus używany do wódki Pravda, z dodatkiem francuskiego jałowca i ziół z Podlasia (bratek, lawenda, jaśmin, wrzos, tymianek) i wyciąg z rabarbaru. Wszystkie botaniki są macerowane i destylowane osobno w nowym własnym miedzianym aparacie. Potem następuje jeszcze jedna destylacja wszystkich składników razem. W planie jest zakup kolejnego aparatu do destylacji. Gin także jest koszerny. Ostatnim trunkiem była mieszana lekka japońska whisky Kensei, produkt importowany przez firmę Pravda.