Do jutra trwają w Warszawie targi WorldFood 2019. W tym roku wyjątkowo szeroko prezentują swoją ofertę winiarze z Włoch. Są też m.in. wina hiszpańskie, francuskie, austriackie i kilka polskich winnic. Jest także oferta mocnych alkoholi. Swoje stoisko ma nalewkarnia Longinus z Ciechanowa, na nim osobiście właściciel i autor receptur, pan Rafał Dziliński i nowość w ofercie – nalewka z jagody kamczackiej, lekka (18%) i przyjemnie cierpka. Obok prezentuje się firma Polskie Likiery z Częstochowy. Tu do spróbowania: Kukułkówka, Likier Żurawinowy, Likier Śliwkowy, Likier Jeżynowy i Likier wiśniowy. Duże stoisko z winem, wódką i brandy ma Azerbejdżan. Francuska Distillerie des Moisans prezentuje koniaki, gin i rumy. Na stoisku włoskiego winiarza z Umbrii, winnicy Moretti Omero, można poznać dwie grappy z bardzo tanicznych wytłoczyn winogron sagrentino. Szeroką ofertę przywiozła na targi firma Minsk Grape Factory – m.in. wódki Naliboki i Svayak, ziołowe likiery czy blendowaną whisky. Ofertę wódek ma także destylarnia Zhytomyr z Ukrainy. Targi odbywają się w centrum wystawienniczym na ul. Prądzyńskiego.