Już dzisiaj zapraszamy do Kity Koguta (Warszawa, ul. Krucza 6/14) na degustację produktów włoskiej destylarni Zanin. Podczas spotkania poznamy historię jednego z największych we Włoszech producentów grappy, a także spróbujemy:
1) Via Roma distilato d’Uva (rześki destylat z całych winogron)
2) Cavallina Bianca 18 (kupażowana grappa, 18 miesięcy w dębie)
3) Via Roma Barolo Riserva (grappa ze szczepu nebbiolo, 18 miesięcy w dębie)
4) Via Roma Moscato Riserva (grappa ze szczepu moscato, 18 miesięcy w dębie)
5) Monte Sabotino Grappa 20 Anni Selezione Gran Riserva
(po raz pierwszy w Polsce! dwudziestoletnia grappa z beczek z dębu, kasztanowca i wiśni)
Do grappy Monte Sabotino podane zostaną szwajcarskie czekolady Favarger, wyrabiane według XIX wiecznej receptury)
6) Pepperciocco (na deser czekoladowo-paprykowy likier)
Płatność z góry online: 40 zł, w dniu degustacji: 60 zł, rezerwacje: biuro@spirits.com.pl.