Jak ugotować żurek?

Wśród najczęstszych zapytań Polaków do Google jest przepis na żurek! Od kwietnia 2023 roku na rynku jest pierwsza wódka o smaku żurku. Naprawdę pachnie i smakuje jak lubiana przez wszystkich zupa! Powstała w wyniku fermentacji i destylacji mąki żytniej z dodatkiem składników typowych dla smaku staropolskiego żurku. Fermentacja częściowo odbywała się w warunkach kiszenia składników, by uzyskać charakterystyczny smak zakwasu chlebowego i zachować w wódce taki smak jak: czosnek, cebula, przyprawy czy wędzonka (efekt wrażenia mięsnego uzyskano poprzez dodatkowe wędzenie nastawu, wódka jest całkowicie wegańska). Powolna destylacja ciśnieniowa pozwoliła utrwalić wszystkie aromaty, efekt jest zaskakująco naturalny. Doskonała wódka do polskiej klasycznej kuchni. Zabutelkowana z mocą powyżej 50%, próby stworzenia idealnej smakowej wódki z tą mocą trwały ponad cztery miesiące już po opracowaniu receptury technologicznej.

Bon Ton Tradycyjna wódka o smaku żurku jest efektem współpracy Łukasza Gołębiewskiego, redaktora naczelnego magazynu o mocnych alkoholach „Aqua Vitae” i Marka Różyckiego, właściciela destylarni On Spirit, twórcy wielu innowacyjnych technologii.

Chcesz dowiedzieć się więcej? Napisz: biuro@spirits.com.pl

Zostaw komentarz

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.