Kolacja z winami włoskimi i niemieckimi

29 czerwca odbędzie się pojedynek na wina – Włochy kontra Niemcy. Degustowane wina pochodzić będą od małych rodzinnych producentów! Vespaiolo, czy riesling? Pinot nero, czy spätburgunder? Marzemino nero czy blaufränkisch, Deserowe Torcolato Sarson ze szczepu vespaiolo czy pełen naturalnej słodyczy eiswein z rieslinga? O winach opowiedzą: Eleonora Gottardi, której rodzina prowadzi winnicę i restaurację w Dolomitach, Szymon Milonas sommelier, wykładowca WSET. Do spróbowania: cztery wina włoskie z malowniczego Bassano del Grappa, gdzie położona jest winnica Contra Soarda, cztery niemieckie od kilku producentów polecanych przez Eleonorę. Wszystkie wina pochodzą od importera WineRepublic. Dania do win dobierze Bartosz Polak, szef Kuchni Funkcjonalnej, a przygotuje szef kuchni Tomasz Kowal – czterodaniowe menu: zimna przystawka, ciepła przystawka, danie główne, deser. Do każdego z dań podane zostaną dwa degustacyjne kieliszki win – jedno włoskie i jedno niemieckie.Miejsce: Kuchnia Funkcjonalna, Jakubowska 16 lok. 7, Warszawa. Czas: 20-23.00. Cena 130 zł. Rezerwacje: tel: 512 893 898, info@kuchniafunkcjonalna.pl www.facebook.com/Kuchnia-Funkcjonalna121443854693783/?ref=bookmarks.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.