Latvijas Balzams wykorzystało do produkcji destylatów 94 tony naturalnych składników

Latvijas Balzams do produkcji trunków w 2014 roku wykorzystało 94 tony surowców naturalnych i składników pochodzenia roślinnego, jest to 25% więcej niż w 2013. Do tego zestawu nie wliczono spirytusu zbożowego, cukru i winnych składników. Aż 62 tony stanowił naturalny sok skoncentrowany z: czarnej porzeczki, jabłek, brzoskwiń, winogron, truskawek i malin. Od lokalnych producentów pochodziło: 9 ton suszonych jagód, 3 tony suszonych jabłek i 1,3 miodu. Łotewskie firmy dostarczyły naturalne składniki – kminek, ziele dziurawca. Korzeń goryczki, arcydzięgla, anyżu, imbiru i orzechy Musckat sprowadzono m.in. z: Kamerunu, Indonezji, Indii. Ponad 20 destylatów produkowane jest z wykorzystaniem jedynie naturalnych ingredientów – linia Riga Black Balsam, kawowy likier Moka, seria koktajli Black Balsam, brandy, jak również Ginger Bitter i Pepper Biter.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.