Goldbrand
tanie i dość paskudne niemieckie destylaty, częściowo z alkoholu zbożowego, częściowo winnego, z dodatkiem karmelu, […]
tanie i dość paskudne niemieckie destylaty, częściowo z alkoholu zbożowego, częściowo winnego, z dodatkiem karmelu, […]
śmietankowy likier robiony na bazie aguardiente de urujo, czyli brandy z wytłoków winogron oraz naturalnych
Crema Rua Vieja Czytaj więcej ⟶
doskonały niemiecki likier ziołowo-korzenny z dodatkiem owoców leśnych. Nazwa wywodzi się z ludowych germańskich podań
niemiecki ajerkoniak produkowany od 1876 roku, twórcą receptury był Eugen Verpoorten. Jest niezwykle gęsty, emulsyjny,
orzechowica, bo nie orzechówka, wódka wydestylowana z owoców laskowych. Jak to możliwe? Współczesne możliwości destylacji
inaczej arrack to pomimo zbliżonej nazwy zupełnie inny trunek niż arak (arack). Jego nazwa pochodzi
nazwa ludowego szkockiego napitku, na który oryginalnie składały się: whisky, miód, zioła, a także płatki
brandy destylowana z imbiru, kolejny dowód na to, że współcześnie nie ma ograniczeń dla destylacji.
niemiecka brandy z wytłoków winogron, zwana także: treber lub mosel grappa, albo po prostu z
doskonały likier robiony na bazie bawarskiej jęczmiennej whisky Slyrs oraz miodu lipowego, z dodatkiem wanilii.