Cepelin
ziołowy likier robiony na bazie piołunu (Ce-Pelin; „pelin” jak piołun w językach bałkańskich) przez austriacką […]
ziołowy likier robiony na bazie piołunu (Ce-Pelin; „pelin” jak piołun w językach bałkańskich) przez austriacką […]
Łańcut ma najstarszą gorzelnię w Polsce, jej początki datują się w 1764 roku, założona przez
Muzeum Gorzelnictwa i Polmos Łańcut Czytaj więcej ⟶
dość rzadka węgierska brandy destylowana z jerzyn, wyjątkowo aromatyczna, łagodna, słodko-gorzka. W ofercie m.in. firm:
Feketeszeder pálinka Czytaj więcej ⟶
Leżachów to miejsce, które trudno znaleźć na mapach, przylega do Sieniawy, sąsiaduje z rozległym parkiem
Destylarnia Le Grande Czytaj więcej ⟶
węgierska odmiana grappy, destylowana z wytłoków z białych winogron odmiany Irsai Olivér – specjalnego węgierskiego
Irsai Olivér pálinka Czytaj więcej ⟶
Siedzę na tarasie sali degustacyjnej Winnicy Maria Anna, wioska Wyżne, kilkanaście kilometrów od Rzeszowa. Zachodzi
Winnica Maria Anna Czytaj więcej ⟶
doskonała kompozycja Zwacka, likier ziołowy o głębokich gorzko-słodkich nutach połączony z intensywnością aromatu suszonych śliwek.
niezwykły alkohol, destylowany przez Węgrów z dyni. Prawdziwa rzadkość i rarytas, w smaku delikatne i
Sütőtök párlat Czytaj więcej ⟶
linia owocowych brandy znanej słowackiej firmy St. Nicolaus. Są to cztery niezłej jakości i niedrogie
Kopaničiarska Zlatá Czytaj więcej ⟶