W konkursie Warsaw Spirits Competition 2024 zadebiutuje irlandzka destylarnia Killowen i ich whiskey.
Ulokowana na małej farmie w dolinie gór Mourne, to dzieło Brendana Carty, który destyluje razem z przyjaciółmi. Mają małe portugalskie alembiki w tradycyjnym stylu alquitara. Jeden nazywa się Christoir i ma pojemność 1000 l, drugi Broc na 800 l. Ogrzewane ogniem, alkohol skrapla się w tradycyjnych miedzianych wężownicach. Robią tu: poitin, gin, rum oraz whiskey pot still i single malt. Poza tym, co robią sami, współpracują też z wieloma innymi producentami, np. robią jeden poitín wspólnie z Blackwater Distillery z południa Irlandii. Finiszują i mieszają whiskey z innych destylarni – z Great Northern Distillery, z Bushmills, a nawet mają mieszankę irlandzko-szkocką z dodatkiem Caol Ila, czy starzona u siebie whisky z owsa Belgrove Distillery w Tasmanii. Używają beczek po sherry oloroso, pedro ximenez czy po moscatelu, oczywiście także po bourbonie. Ofertę uzupełniają likiery na bazie własnego poitín, np. likier kawowy Gloria.