Od śledzia do whisky

W rozświetlonym słońcem Bar & Books 5 kwietnia pachniało morzem, przygodą, mieniło się złocistą whisky, a nawet srebrną łuską śledzi. Wszystko to za sprawą spotkania z Gregorem Stirlingiem, global brand ambasadorem w International Beverage Holdings i degustacją whisky Old Pulteney. Prowadzący z pasją opowiadał o destylarni Pulteney, jej niezwykłej historii, całym procesie produkcji whisky. W opowieści nie zabrakło też śledzi, które odegrały ważną rolę dla portu w miasteczku Wick i trunku z niego pochodzącego. Lista degustacyjna Old Pulteney: 12YO, Huddart, 15YO i 18YO. Każda inna, każda dobra, każda z drobinkami soli i słodyczy, niektóre pachnące dymem, niektóre z rozpływającą się wytrawną czekoladą.

Gregor Stirling
Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.