OYO

marka należąca do Middle West Spirits z Columbus w Ohio o nazwie OYO, czyli O-Why-O. Firmę założyli w 2008 roku Brady Konya i Ryan Lang, a destylarnia powstała w 2010 roku, jest otwarta dla zwiedzających. Produkują alkohole w małych partiach, z ekologicznych upraw zbóż. Oferta obejmuje: koszerną, destylowaną 34 razy OYO Vodka (40%), powstający na jej bazie likier miodowo-waniliowy OYO Honey Vanilla Bean Vodka (40%), tenże likier, ale leżakujący przez rok w beczkach po bourbonie OYO Barrel-Finished Honey Vanilla Bean Vodka (40%), koszerny likier OYO Stone Fruit Vodka (40%), do którego wykorzystano lokalne owoce pestkowe i kwiaty: wiśnie odmiany Montmorency, żółte brzoskwinie, morele, migdały, hibiskusa oraz pyłek polnych kwiatów. Ponadto oferują pod tą samą marką whiskey, są to: robiona w 100% z ozimej pszenicy koszerna OYO Whiskey (46%), leżakująca w małych beczkach z amerykańskiego dębu, OYO Bourbon Whiskey Michelone Reserve (45%) – destylowany w Kentucky, starzony w małych beczkach klasyczny straight bourbon oraz bardzo ciekawą niestarzoną OYO White Rye Whiskey (Unaged) Barreling Strength (55%), alkohol powstaje z ciemnych odmian żyta. Próbowałem bourbona: głęboka barwa wrzosowego miodu, słodki aromat i słodycz w ustach – czekolada, wanilia, pistacje, syrop sosnowy, finisz krótki, waniliowy, bardzo przyjemny.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.