Pierwszy bourbon z Templeton

Amerykański producent whiskey Templeton wypuścił swój pierwszy bourbon pod marką Fortitude. Bourbon Templeton Fortitude jest wytwarzany z zacieru składającego się z 55% kukurydzy, 40% żyta i 5% słodowanego jęczmienia, powstał we własnej destylarni Templeton w Iowa. Kukurydza jest lokalna, pochodzi o farmerów w promieniu 15 mil od destylarni. Zabutelkowany z mocą 46% bez podania wieku.

Roczna produkcja zakładu Templeton w stanie Iowa wynosi ponad 3 mln butelek, na miejscu jest centrum dla zwiedzających i muzeum. To pierwsza whiskey z własnej destylarni Templeton, poprzednie pochodziły z zakładu MGP w Indianie i były to wszystko edycje rye.
Templeton jest częścią portfolio Infinium Spirits – rodzinnej firmy produkującej napoje spirytusowe z siedzibą w San Diego w Kalifornii. Obecnie jest to jedna z wiodących marek żytniej whisky premium w Stanach, z dystrybucją w ponad 70 krajach na pięciu kontynentach. Polskim importerem jest M&P.

Zostaw komentarz

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.