5 września Filipa 18 Food Wine Art zaprasza na drugą z pięciu zaplanowanych kolacji degustacyjnych nawiązujących do nadania miastu Kraków tytułu Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019 oraz zeszłorocznego jubileuszu 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości. W menu sześciodaniowa kolacja degustacyjna z paringiem whisky nawiązującą do wpływu szkockiej kultury na gród Kraka. Szef Kuchni Marcin Sołtys przygotuje kolację z Pawłem Krasem – szefem Kuchni Bottiglieria 1881. Wydarzenie poprowadzi Mateusz Zabiegaj – brand ambasador Bruichladdich. Cena: 199 zł, początek godz. 20.00. Rezerwacje: (12) 3003030, restauracja@indigokrakow.com.
Szkocki regiment w królewskim Krakowie
Degustacje, Spirits / degustacje, single malt, whisky szkocka / 16 sierpnia, 2019 / 1 minut czytania