Whisky i Porto

Zapraszamy na kolejną degustację z serii „Tajemnice beczki”. Region rzeki Douro to najstarsza na świecie apelacja winiarska, wytyczona w połowie XVIII wieku przez markiza de Pombal, królewskiego ministra i właściciela winnic Real Companhia Velha. Wina te trafiały do Rosji na stół Carycy Katarzyny II, było to pierwsze uznane na świecie porto. I właśnie win z Real Companhia Velha będziemy próbowali w towarzystwie whisky.

Poznamy jak smakuje whisky po słynnym Moscatelu z Douro, a także po soczyście owocowym Port Ruby i po orzechowym Port Tawny. Dowiemy się jak powstają trzy najsłynniejsze wina Portugalii i dlaczego tak dobrze nadają się do leżakowania whisky.
W programie:
Royal Oporto Moscatel do Douro
Royal Oporto Ruby Port
Royal Oporto Tawny Port
GlenAllachie 11 YO Moscatel Wood
Glenmorangie 14 YO Quinta Ruban / Port Cask Finish
Glen Scotia 14 YO Campbeltown Malt Festival 2020 / Tawny Port Finish / 52,8%
Koszt udziału – 129 zł/os. Każdy uczestnik w ramach wejściówki otrzymuje do wyboru butelkę Porto/Moscatel lub zniżkę 49 zł na zakup butelki whisky z degustacji.
Degustację Łukasz Gołębiewski, redaktor naczelny magazynu „Aqua Vitae”.
W razie pytań: kontakt@fortwhisky.pl, tel. 22 8988888, 0793770719.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.