Od 4 lipca do 28 września odbywały się w koktajlbarze Kita Koguta warsztaty barmańskie. W każdy wtorek i czwartek dwanaście osób miało możliwość tworzenia koktajli pod okiem barmanów, Przemka Bociana i Adama Grądziela. Drinki powstawały na bazie holenderskiej wódki Ketel One oraz naturalnych syropów, soków, ziół, warzyw, owoców, bitterów.
Kuchnia Ketel One, gdzie organizowano warsztaty, to specjalnie zaaranżowana przestrzeń w Kicie Koguta, który jest jednym z sześciu barów pod auspicjami World Class Bar.
– Warsztaty w World Class Bar są skierowane do amatorów koktajli, fanów dobrych alkoholi i wszystkich, którzy lubią nowe doświadczenia. To doskonały sposób na spędzenie wieczoru z przyjaciółmi w kameralnym gronie. Uczestnikami warsztatów były osoby w różnym wieku, trafiały tu osoby, którym wręczono bilet w prezencie np. 55-latek, któremu synowie zrobili urodzinową niespodziankę, była też grupa dwudziestolatków, świętujących w ten sposób urodziny – mówi Przemek Bocian.
Przygoda z warsztatami na bazie wódki Ketel One rozpoczyna cykl spotkań, których bohaterami będą produkty marek z portfolio Diageo. Projekt został zaplanowany na trzy lata. Od października przez kolejne trzy miesiące będą przeprowadzane warsztaty z udziałem rumu Zacapa, prowadzone przez barmanów Kity Koguta.
Miejsce: Kita Koguta, ul. Krucza 6/14, Warszawa. Godz. 19-20.00. Cena 64,99 zł.