Biblia serbskich rakij

Książka Radomira Vlastelica „Rakije Srbije”, wydana w 2012, niestety dostępna jest tylko po serbsku. Nie znam tego języka, ale szczęśliwie mam przyjaciół, którzy w pokaźnych fragmentach mi ją przetłumaczyli. Nieocenione źródło wiedzy o serbskich mocnych trunkach destylowanych z owoców, o ich producentach, sposobach destylacji i starzenia. Masa ilustracji, każde przedsiębiorstwo produkujące w Serbii rakiję zostało opisane, wraz z adresem, więc można to traktować jako przewodnik po Serbii, jeśli chce się podążać szlakiem rakiji. To także niezwykły przegląd odmian serbskich śliwek, pigw czy gruszek, zwłaszcza bogactwo śliwek, a co za tym idzie aromatów śliwowicy, wzbudzać może zachwyt.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.