Whisky blended malt o mocy powstała dzięki współpracy z Distell International i Basque Moonshiners, dzięki czemu obok hiszpańskiej whisky dojrzewanej w beczkach po winie rioja, są tu szkockie destylaty: dojrzewane w beczkach po sherry z gorzelni Deanston w regionie Highland oraz wyspiarskie, torfowe: Ledaig z Mull i Bunnahabhain z Islay. Tylko 599 butelek. Zapach intensywnie medyczny, torfowy, słono-słodki, pieczone jabłka, jabłka w lukrze. W smaku tłusta, mocno torfowa, dużo śliwek, suszonych i wędzonych śliwek, ale też asfalt, wyjałowione bandaże, węgiel drzewny, sól, leśne zioła. W finiszu – sól, wodorosty, zioła, węgiel i waniliowy budyń.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail