Chalong Bay

(ฉลองเบย์) biały rum z pierwszego tłoczenia trzciny cukrowej, destylowany we francuskim alembiku, długa fermentacja. Powstaje nad Zatoką Phuket, w Tajlandii. Aromat bardzo egzotyczny – zielone banany, przefermentowany ananas, mleczko kokosowe, lekko ziemistość, kora, winogrona. Smak też egzotyczny, słodko-cierpki. Lekko czuć drożdże, chinina, albedo grejpfruta, banany. Finisz też gorzki i cierpki – cytrusy, banany, popiół. Moc – 40%. Destylarnia Chalong Bay jest otwarta dla zwiedzających.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.