Wśród botaników są: jagody jałowca, lawenda, liście laurowe, grapefruity, limonki, czarny pieprz, kardamon, korzeń dzięgla, nasiona kolendry, pomarańcze, chabry, korzeń rabarbaru. Barwa czerwonej porzeczki. Zapach przyjemny – grejpfrut, cytryna, słodka pomarańcza, jałowiec. W smaku bardzo gorzka pomarańcza, korzeń goryczki, olejki skórki grejpfruta, olejki lawendy – bardziej jak aperitivo, niż gin, bo jałowca w smaku nie czuć. Koktajlowo i smakowo bardzo interesujące, świetnie zagra z prosecco. W finiszu czuć i jałowiec, i grejpfrut, i gorzkie pomarańcze. Moc – 41,7%. W Polsce w ofercie Pinot Wine & Spirits.
Alkohole dnia, Spirits
gin
Cotswolds Wildflower No 1
Powiązane artykuły
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]
Wydarzenia
likier
Podczas Warsaw Spirits Competition zadebiutują dwie limitowane edycje Klaudiusza Szurgota, w tym Cytrynówka Częstochowska z Marakują, dostępna wyłącznie 9 stycznia w limitowanych ilościach.
Degustacje
degustacje, rum
19 grudnia Dom Whisky organizuje online spotkanie edukacyjne poświęcone marce Don Papa, prowadzone przez brand ambasadora Marcina Szymę.
Wydarzenia
gin, muzeum
Legendarny producent ginu Beefeater ogłosił, że z końcem 2025 roku jego destylarnia w Londynie zaprzestanie […]
Partnerskie
Wydarzenia
partnerskie, rynek
Nicolas Krantz od 1 stycznia 2026 obejmie stanowisko CEO Wyborowa Pernod Ricard i regionu CEE, zastępując Fabrice’a Audana, który po 40 latach kariery przechodzi na
Alkohole dnia
sotol
Sotol z Durango, trzy odmiany agawy: texanum, cedrosanum, wheeleri. Zabutelkowany z mocą 43%. Marka należy […]
Degustacje
degustacje, whisky
18 grudnia Dom Whisky zaprasza o godz. 18.00 na degustację „Torfowa whisky – niejedno ma […]
Wydarzenia
rynek
TuttoFood 2026 w Mediolanie zapowiada rekordową frekwencję, rosnący udział zagranicznych wystawców oraz silną reprezentację międzynarodową, w tym sekcję Beverage i Mixology Experience.