ręcznie wytwarzana w małych partiach amerykańska whiskey z Evanston w stanie Illinois. Oferowana w klasycznej wersji bourbon i żytniej rye. Firma FEW Spirits wykorzystuje lokalne zboża, stosując technologię powolnej destylacji, która pozwala uzyskać bardziej aromatyczny (ziarnisty) spirytus. To młoda rodzinna firma, powstała jako pierwsza od czasów prohibicji w Evanston, założycielem jest Paul Hletko. Miasto zasłynęło pod koniec XIX wieku z ruchu antyalkoholowego, który ostatecznie doprowadził do wprowadzenia prohibicji. To tu sufrażystka Francis Elizabeth Willard miała główną siedzibę swojego ruchu Women’s Christian Temperance Union i tu rozpoczynała antyalkoholowa krucjatę. FEW Bourbon (46,5%) ma przyjemny aromat zacieru, kukurydzy i ananasa, a w ustach jest zaskakująco ziołowy. Ich żytni FEW Rye (46,5%) ma aromat wyrazisty, słodki, bardzo żytni, z lekką nutą wanilii, smak delikatny, słodki, czekolada, toffi, butterscotch, zioła. Jako jedna z nielicznych firm amerykańskich współpracują ze Scotch Malt Whisky Society, dostarczając bourbona w wersji cask strength do ich butelkowania (oznaczane są jako B4). FEW Spirits produkuje również dwie wersje ginu – biały i starzony w beczkach po bourbonie.