jedna z kilku marek brytyjskich ginów, które podają, że odtwarzają oryginalną recepturę Thomasa Dakina z 1761 roku. W przypadku Greenall’s właściciel marki może sobie rościć prawa do posługiwania się na butelkach datą 1761 także z tego powodu, że gin powstaje w Warrington, w G&J Distillers, w miejscu, gdzie kiedyś gorzelnie miał Thomas Dakin. Za dobór botaników odpowiada Joanne Moore, jedna z nielicznych kobiet zatrudnionych jako master distiller przy zestawianiu ginów. Jak podaje właściciel Greenall’s, jest siódmą w historii marki osobą, która zna sekretną recepturę tego ginu. Bazowy spirytus jest z pszenicy, dodano zaledwie osiem botaników, wśród nich: jałowiec z Toskanii, kolendra z Maroka i skórki hiszpańskich cytryn. Aromat i smak są klasyczne dla stylu London Dry, zdecydowany, wyraźnie jałowcowy, z silną nutą cytrusową. Poza Greenall’s The Original London Dry Gin (37,5%) w ofercie są także Greenall’s Wild Berry (37,5%), gdzie dodano owoce – jeżyny i maliny, Greenall’s Sloe Gin (26%), gdzie do klasycznego ginu dodano soku z owoców tarniny oraz Greenall’s Extra Reserve (37,5%), tutaj do oryginalnej receptury dodano więcej cytrusów: marokańskie pomarańcze, tureckie grejpfruty i hiszpańskie cytryny. Wcześniej produkowano także Greenal’s Special London Dry Gin o wyższej mocy – 48%.