Supermint
wspólna nazwa tanich etiopskich likierów miętowych o intensywnie zielonej barwie i silnie mentolowym aromacie, smakują […]
wspólna nazwa tanich etiopskich likierów miętowych o intensywnie zielonej barwie i silnie mentolowym aromacie, smakują […]
(NALF) duża destylarnia z Addis Abeby, spółka akcyjna z udziałem państwa, czołowy producent legalnego alkoholu
National Alcohol and Liquor Factory Czytaj więcej ⟶
najbardziej popularny w Etiopii gin i jeden z najlepszych jakościowo, produkowany przez National Alcohol and
Baro’s Dry Gin Czytaj więcej ⟶
Postanowiłem zrobić mały alkoholowy bilans roku – co piłem najlepszego, co najbardziej wyróżniało się w
Alkohole 2013 roku Czytaj więcej ⟶
popularny trunek w Ugandzie, najczęściej pędzony, ale też butelkowany przez lokalne destylarnie, a nawet eksportowany
etiopski niskoprocentowy alkohol uzyskiwany z fermentacji zbóż, spożywany jak piwo, ale także wykorzystywany do destylacji
to popularny w Etiopii, Kenii, Erytrei czy Dżibuti alkohol destylowany ze zbóż. Zwany także areki.
tradycyjny lekki etiopski alkohol. Robiony z lokalnego krzewu gesz (gesho), którego owoce (małe czerwone jagody),
czysta wódka zbożowa, która nie wiedzieć czemu ma na etykiecie napisane „strong”, gdyż ma standardowe
wódka o ciemnym szaro-granatowym kolorze, destylowana z melasy w Wielkiej Brytanii przez londyńską firmę Blavod