Brinjevec
(Brinovec) – jeden z najlepszych jałowcowych alkoholi, zupełnie różny od ginu czy Borowiczki, lekko wytrawny, […]
(Brinovec) – jeden z najlepszych jałowcowych alkoholi, zupełnie różny od ginu czy Borowiczki, lekko wytrawny, […]
nazwa bourbon, którą w Europie kojarzymy przede wszystkim z francuską dynastią królewską, zarezerwowana jest dla
mocny (43%) litewski likier miodowo-ziołowo-korzenny na brandy, nawiązujący do nazwy słynnego francuskiego likieru benedyktyńskiego, ale
robiona przez zalew na suszonych owocach, bakaliach: rodzynkach, figach, morelach, daktylach, czasem tez z dodatkiem
Kolonialna nalewka Czytaj więcej ⟶
najbardziej znana węgierska brandy, ale bynajmniej nie najlepsza. Tania i robiona z destylatu winnego z
likier ziołowy bardzo przypominający niemieckie kräuterlikör, tylko że te z niższej półki. Nie za gorzki,
Balsam Żołądkowy Czytaj więcej ⟶
ekskluzywna wódka czterokrotnie destylowana w wersji Belvedere Pure, ciesząca się światowym uznaniem, produkowana w Polsce,
Belvedere wódka Czytaj więcej ⟶
niezbyt udana propozycja wódki korzenno-ziołowej, choć na etykiecie firma Bartex z Nowego Tomyśla chwali się
nalewka firmy Ja-Go o oryginalnym smaku słodkiej herbaty, robiona przez nalew na liściach czarnej herbaty.
Staropolska Herbaciana Czytaj więcej ⟶
obrzydliwa polska brandy robiona jakoby na bazie oryginalnych francuskich destylatów winnych i leżakowana w dębowych
Robespierre Brandy Czytaj więcej ⟶