III Ogólnopolski Kazimierski Festiwal Wina
W dniach 11-13 lipca odbędzie się III Ogólnopolski Kazimierski Festiwal Wina. Jak informują organizatorzy, program […]
III Ogólnopolski Kazimierski Festiwal Wina Czytaj więcej ⟶
W dniach 11-13 lipca odbędzie się III Ogólnopolski Kazimierski Festiwal Wina. Jak informują organizatorzy, program […]
III Ogólnopolski Kazimierski Festiwal Wina Czytaj więcej ⟶
Bazowy alkohol, to słodowany jęczmień wykorzystywany do whisky Kavalan, do tego połączenie dwóch destylatów –
24 lutego odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustacja szkockiej whisky od niezależnego
Cztery różne whisky od Murray McDavid Czytaj więcej ⟶
Odwiedzając San Cristóbal de La Laguna, czyli dawną stolicę Teneryfy, koniecznie trzeba odwiedzić legendarną winiarnię
Bodegón Tocuyo Czytaj więcej ⟶
Książka jest efektem m.in. badań ankietowych na niewielkiej próbie „meneli”, czyli osób pijących w sposób
Natalia Słowiak „Menele. Subkultura o tożsamości dewiacyjnej” Czytaj więcej ⟶
Luksusowa edycja, tequila po leżakowaniu przez kilka lat w amerykańskim dębie była finiszowana w beczkach
1800 Milenio Extra Anejo Czytaj więcej ⟶
W regionie Tacoronte, blisko lotniska Aeropuerto Norte, mieści się największy na Teneryfie zakład produkcji win,
Wizyta w Bodegas Tenerife Insulares Czytaj więcej ⟶
W tegorocznym konkursie Warsaw Spirits Competition zadebiutuje marka POSHE Drinks. To kraftowe bezalkoholowe bazy do
Nowi na Warsaw Spirits Competition – Poshe Drinks Czytaj więcej ⟶
Destylarnia Kilchoman wypuściła limitowaną edycję swojej whisky, która dojrzewała przez 13 lat w połączeniu beczek
Nowy trzynastoletni Kilchoman Czytaj więcej ⟶
To luksusowy kupaż w drogiej butelce, mieszanka tequili w różnym wieku – reposado (które dominuje
Volcan de mi tierra X.A. Czytaj więcej ⟶