Glasgow Distillery przedstawiła nową, czwartą już, serię swoich whisky. Są to trzy whisky finiszowane po: koniaku, tokajskim winie i piwie z browaru Innis & Gunn. Glasgow Distillery produkuje trzy rodzaje spirytusów – torfowy i nietorfowy oraz trzykrotnie destylowany.
Glasgow 1770 Triple Distilled Cognac Cask Finish zabutelkowano z mocą 52%. Whisky najpierw leżakowała blisko trzy lata w beczkach po bourbonie, potem dodatkowo 30 miesięcy w dużych beczkach typu puncheon po koniaku. Wypuszczono jej 1576 butelek w cenie 59 funtów.
Glasgow 1770 Peated Tokaji Finish została zabutelkowana z mocą 53,4%. Pierwsze trzy lata trunek spędził w beczkach z dziewiczego amerykańskiego dębu, a potem dwa lata w beczkach z węgierskiego dębu po słodkim Tokaju. Wypuszczono jej 615 butelek w cenie 59 funtów.
Edycja Glasgow 1770 Golden Beer Cask zabutelkowano z mocą 58%. Spędziła ponad trzy lata w beczkach pierwszego napełnienia po bourbonie, a potem trafiła na rok do beczek, w których leżakowało piwo z browaru Innis & Gunn’s, a potem jeszcze dodatkowo zmodyfikowano je zalewając sherry pedro ximénez. Wypuszczono jej 340 butelek w cenie 64 funtów.