Sporej wielkości producent win côtes de Gascogne, w mniejszym stopniu armaniaków. Rodzinną firmę założył w 1920 roku, Jean-Francois Morel, szwajcarski winiarz, który osiedlił się w Gaskonii i kupił 10 ha winnic. Jego córka Denise i jej mąż Jean Jegerlhener przejęli majątek w 1960 roku, niedawno dołączyli do nich syn i córka, Philippe Jergerlhener i Elizabeth Prataviera, która jest wykwalifikowanym enologiem.
Winnica osiągnęła obecnie 120 ha, z czego 90% jest obsadzone białymi odmianami winorośli. Sauvignon, colombard i ugni blanc sadzi się na płytkich glebach wapiennych, gliniastych i kamienistych, natomiast petit i gros manseng uprawia się na piaszczystych glebach.
Zbiory odbywają się w nocy, aby zachować maksymalną świeżość owocu, pozbawione szypułek winogrona pozostawia się następnie na kilka godzin w niskiej temperaturze, aby ułatwić ekstrakcję aromatów ze skórek (macération pélliculaire). Następnie winogrona są delikatnie wyciskane, unikając kontaktu z tlenem, sok pozostawia się na noc, a po oczyszczeniu klarownego soku z osadów moszczu przesyła się go do zbiorników o kontrolowanej temperaturze w celu powolnej fermentacji.
Mają markę armaniaków Bas-Armagnac Château Menard. Korzystają z przewoźnego alembika. Najstarszy vintage jest z 1979 roku, podstawę oferty stanowią cztery kupaże: VS, VSOP, XO i Hors d’âge. Są w ofercie dystrybucyjnej Familles Prataviera-Jegerlehner.