Rodzina Morel pochodzi ze Szwajcarii, z kantonu Vaux niedaleko Lozanny. W 1931 roku Albert Morel osiedlił się w Gaskonii w Château de La Pouche. Odgałęzieniem rodu jest rodzina Larrieu, właściciele Domaine Rimaillo, którzy od 1956 roku zajmują się wytwarzaniem armaniaków z własnej winnicy. Mają zaledwie 4 ha w Urgosse, niedaleko Nogaro, wyłącznie grona baco. Ziemia jest piaszczysta (boulbenes) i bogata w żelazo. Ich krewni Morelowie, z którymi blisko współpracują, mają obecnie aż 380 ha ziemi, z czego 150 ha winnic. Laurent Morel osobiście wybiera dęby do budowy dużych kadzi, w których armaniak będzie dojrzewał przez 40 lat lub dłużej. Destylują w kolumnie do 53%. Najstarszy ich armaniak jest z 1942 roku. Piwnice Morelów znajdują się w rodzinnej posiadłości w Lagraulet-du-Gers, natomiast Larrieu prowadzą też szkółkę winorośli w Aire sur Adour. Część kolekcji ich armaniaków należy do Darroze, kilka roczników do Bordeneuve – obaj bottlerzy butelkują je jako Domaine de Rimaillo, natomiast Morelowie swoje armaniaki butelkują pod marką Château de La Pouche.