Pellerossa
dość drogi i elegancki włoski likier na bazie dwunastoletniego rumu, miodu, korzeni i aromatycznych ziół. […]
dość drogi i elegancki włoski likier na bazie dwunastoletniego rumu, miodu, korzeni i aromatycznych ziół. […]
najbardziej znana grecka brandy robiona jest inaczej niż typowe brandy winogronowe. Podczas filtracji do destylatu
tę niezwykłą gorzelnię produkującą whisky według szkockich receptur założył w 1934 roku Masataka Taketsuru, nazywany
producent rozpoczął działalność w 1859 roku i wciąż pozostaje firmą rodzinną. Mają ok. 40 ha
pierwszy wysokiej klasy polski likier czekoladowy, robiony w Polmosie Siedlce na bazie żytniej wódki Chopin
Likier Czekoladowy E. Wedel Czytaj więcej ⟶
doskonała wódka produkowana przez firmę Dębowa Polska, najlepszy z ich trunków. Łagodny, niemal bezwonny spirytus
odpowiednik włoskiego Limoncello produkowany przez bawarską firmę Lantenhammer, bardzo cytrusowy, a jednocześnie słodki, o mocy
Limonen Liqueur Czytaj więcej ⟶
narodowy trunek Meksyku destylowany z błękitnej agawy (agave tequilana). Jej produkcja jest ściśle kontrolowana przez
wielki chorwacki kombinat produkujący słodycze, w tym czekoladę i alkohole. Założona w 1921 roku gorzelnia
całkiem przyzwoita, biorąc pod uwagę niską cenę, niemiecka brandy o ciemnobursztynowej barwie i mocy 36%.
Chantré Weinbrand Czytaj więcej ⟶