Οίνου Γη to nowoczesny cypryjski zakład z pięknym tarasem widokowym na miasteczko Omodos, górę Olimp i winnice zbudowano w 2017 roku. Firma należy do rodziny Vasilliades, prezesem jest Christodoulos Vasilliades. Jest tu duża destylarnia dedykowana zivania, nowoczesna winiarnia, sale konferencyjne, basen, taras widokowy, piękne miejsce. Mają swoje winnice na wysokości 800-1100 m n.p.m. Kultywują lokalne szczepy, jak: xinisteri, mavro, maratheftiko, giannoudi, ale też shiraz, merlot czy cabernet sauvignon. Zakład wyposażony jest m.in. w zbiorniki do kriomaceracji, nierdzewne kadzie fermentacyjne z automatycznym systemem kontroli temperatury, dębowe beczki fermentacyjne i kadzie stabilizacyjne. Destylarnia wyposażona jest w greckie aparaty firmy Stelios Pavlidis, produkowane w Salonikach, dedykowane do wyrobu destylatów z winogron i wytłoczyn winogron. Są tu trzy miedziane kotły, dwa z kondensorami do jednokrotnej destylacji, jeden połączony z małą miedziana kolumną wzmacniającą z pięcioma regulowanymi półkami. Do leżakowania używają głównie beczki z francuskiego dębu. Ich klasyczna zivania ma nuty lekkie, kwiatowe, a wersja premium leżakowała pięć lat w beczkach po własnych winach commandaria, co dało jej bardzo słodki, niemal rodzynkowy aromat, ale przełamany w smaku pieprzną korzennością.