Rossville Union 7YO Rye Whiskey
Wyprodukowana w MGP Indiana, mieszanka dwóch zacierów: 51% żyta, 45% kukurydzy i 4% słodu oraz […]
Rossville Union 7YO Rye Whiskey Czytaj więcej ⟶
Wyprodukowana w MGP Indiana, mieszanka dwóch zacierów: 51% żyta, 45% kukurydzy i 4% słodu oraz […]
Rossville Union 7YO Rye Whiskey Czytaj więcej ⟶
Bourbon z Indiany, mashbill to: 51% kukurydza, 39% żyto, 10% słodowane żyto. Zapach moreli, brzoskwini,
Amerykański producent whiskey Templeton wypuścił swój pierwszy bourbon pod marką Fortitude. Bourbon Templeton Fortitude jest wytwarzany z zacieru składającego się z 55% kukurydzy, 40% żyta i 5% słodowanego jęczmienia, powstał we własnej destylarni Templeton w Iowa.
Pierwszy bourbon z Templeton Czytaj więcej ⟶
Mieszanka whiskey rye i bourbona, powstała we współpracy z szefem kuchni Edwardem Lee, głównie z
Jefferson’s Cheff’s Collaboration Czytaj więcej ⟶
Należąca do Diageo destylarnia Bulleit Frontier Whiskey z Kentucky wypuściła swój pierwszy amerykański single malt,
Single malt od Bulleit Czytaj więcej ⟶
29 lutego Dom Whisky zaprasza o godz. 18.00 na degustację „Legendary American Brands”, którą poprowadzi
Legendary American Brands Czytaj więcej ⟶
Bourbon o intrygującym składzie zbóż, mamy tu: 70% kukurydzy, 10% słodowanej pszenicy, 10% sodowanego jęczmienia
Rabbit Hole Cavehill Czytaj więcej ⟶
5 lutego w Salonie M&P Strzelecka odbyła się premierowa degustacja nowych whisky w portfolio Pernod Ricard. Trzech japońskich z destylarni Fuji Gotemba, irlandzkiej single pot still oraz amerykańskiego bourbona Jefferson’s.
Nowe whisky od Pernod Ricard Czytaj więcej ⟶
W październiku 2022 roku Brown-Forman pokazał pierwszą w historii marki Jack Daniel’s whisky single malt.
Jack Daniel’s American Single Malt Oloroso Sherry Cask Czytaj więcej ⟶
Dzisiaj przedstawiamy nominowane amerykańskie whisky – spośród 26 próbowanych w 2023 roku wybraliśmy 5.
Nominowane amerykańskie whiskey 2023 Czytaj więcej ⟶