Wizyta w Engenho Corisco
Przy Estrada do Corisco w Paraty znajduje się mała rodzinna destylarnia, założona w latach 70. […]
Wizyta w Engenho Corisco Czytaj więcej ⟶
Przy Estrada do Corisco w Paraty znajduje się mała rodzinna destylarnia, założona w latach 70. […]
Wizyta w Engenho Corisco Czytaj więcej ⟶
Cachaça Coqueiro jest produkowana na terenie posiadłości Fazenda Cabral, 7 km od historycznego centrum Paraty.
Wizyta w Coquiero Czytaj więcej ⟶
Produkowana w Engenho São Miguel w stanie Rio. Leżakowana w beczkach z egzotycznego drewna amendoim-bravo.
7 Sete Engenhos Cachaça Prata Czytaj więcej ⟶
W Paraty przy Estrada da Pedra Branca jest młoda, ale bardzo tradycyjnie wyposażona destylarnia cachaça
Wizyta w destylarni Pedra Branca Czytaj więcej ⟶
Aromat lekko ziemisty, bardzo dużo bananów, lekko nuta ananasa, słodki sok trzcinowy, miodowość, śliwka. W
Rio do Engenho Ouro 2021 Czytaj więcej ⟶
Ta cachaça przez dwa lata leżakowała w beczkach z brazylijskiego drewna bálsamo, czemu zawdzięcza jasnożółty,
Rio do Engenho Acqua Benta 2021 Czytaj więcej ⟶
Największy producent alkoholi w regionie Paraty w stanie Rio de Janeiro, słynącego z wyrobu cachaça.
Wizyta w destylarni Paratiana Czytaj więcej ⟶
Cachaça destylowana w kolumnie i w alembikach, leżakowana 2-3 lat w beczkach z dębu i
Velho Barreio Diamond Czytaj więcej ⟶
Cachaça Rio do Engenho pochodzi z Ilhéus w Bahia. Podwójnie destylowana w tradycyjnych cebulastych miedzianych
Rio do Engenho Carvalho Americano Czytaj więcej ⟶
Cachaça Maria Izabel produkowana jest metodą rzemieślniczą od 1996 roku. Wśród palm i bambusowców, z
Wizyta w Alambique Maria Izabel Czytaj więcej ⟶